Intrigerende vrouwenportretten bij LAKgalerie

Amke Hulsbos (1986) exposeert een intrigerende serie vrouwenportretten bij de LAKgalerie. In haar fascinatie voor de ‘glossy’ schoonheid van fotomodellen en het effect van deze vaak bijgewerkte ideaalbeelden, vraagt Hulsbos zich af: “Als alle uiterlijke schoonheid en de nagenoeg arrogante houding worden losgelaten, is er dan ruimte voor een kwetsbare, maar ook bijzonder mooie, imperfecte mens?” De vrouwen in haar werk beantwoorden anatomisch gezien niet meer aan de heersende ideaalbeelden. Hulsbos speelt met verhoudingen en proporties, om de toeschouwer de dieper liggende schoonheid te laten ervaren.

De portretten zijn gemaakt met olieverf op doek.

De tentoonstelling loopt tot en met 15 juli. Meer info en openingstijden: www.laktheater.nl. Meer info over de kunstenaar: www.amkehulsbos.nl.  

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×