Cel voor skimmende Roemenen

Drie Roemenen die in Leiden wilden skimmen, moeten zes maanden de cel in. Dit heeft de rechtbank in Den Haag besloten, hoewel de officier van justitie vond dat de drie tien maanden zouden moeten brommen. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de drie Roemenen in de kraag grijpen voordat zij er met pasgegevens van pinnende burgers vandoor konden gaan, om vervolgens hun rekeningen te plunderen. Op 11 februari zag de getuige hoe vier mannen zich verdacht gedroegen bij twee pinautomaten in de Hooglandse Kerkstraat. Hij belde direct de politie. Zodra de vier de toegesnelde agenten in de gaten kregen, gingen ze er rennend vandoor. Twee van hen gooiden onder het rennen een pasje weg. De agenten kregen drie Roemenen van 23, 26 en 30 jaar te pakken. De vierde is nog altijd spoorloos. Eén van de drie bleek lijm op zijn vingers te hebben. Ook had hij een tube lijm bij zich. Bovendien bleek dat er op de twee pinautomaten skimapparatuur was geplaatst.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×