Connexxion blijft Leidse busreizigers vervoeren

Connexxion blijft tenminste tot eind 2012 de buspassagiers door Leiden vervoeren. De provincie heeft de busconcessie Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland met twee jaar verlengd. Connexxion zal roetfilters op de bestaande bussen aanbrengen en 20 hybride dieselbussen aanschaffen, om de uitstoot van CO2, fijnstof, koolwaterstof en stikstoffen terug te dringen. Deze dieselbussen vervangen de huidige bussen in de stadsdiensten van Leiden, Gouda en Alphen. De verlenging van het contract met Connexxion en de invoer van de nieuwe bussen heeft aldus de provincie geen invloed op de dienstregeling en beschikbare buslijnen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×