Ontwerptekening voor het Zo├Âlogisch Laboratorium, Van Oerle en Schrama, ca. 1955, (herkomst RAL)

Fiets- en wandeltocht langs 'Wederopbouw' in Leiden

In het kader van de nationale Dag van de Architectuur, op zaterdag 27 juni, organiseert het RAP Architectuurcentrum fiets- en wandeltochten langs een aantal belangrijke gebouwen uit de periode van de Wederopbouw. De excursies vinden plaats in aansluiting op de tentoonstelling in het RAP over het belang van de architectonische en stedenbouwkundige waarde van dit erfgoed, dat voor een groot deel verwaarloosd wordt, of al afgebroken is. De Leidse Dirk van Eck stichting heeft ter gelegenheid van deze dag een dvd beschikbaar gesteld, die de stichting zelf heeft uitgebracht over een aantal uit de wederopbouw stammende objecten, zoals het nieuwe station en de nieuwe Wilhelminabrug. Ook zijn er beelden van het dagelijks leven uit die tijd te zien.

Tussen 13.00 uur en 17.00 uur vinden de begeleide fietstocht en rondleidingen door de stad plaats. Vanaf 12.00 uur is het RAP open en kan men zich daar opgeven voor de excursies.

Meer info: www.rapsite.nl.  

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×