Bouw huizen Haagwegterrein kan beginnen

De bouw van de 182 huizen op het Haagwegterrein kan beginnen. Afgelopen donderdag hebben wethouder Marc Witteman en La Linea Leiden C.V. daartoe een overeenkomst ondertekend. Op het vroegere Van Gend en Loos-terrein langs de spoorlijn richting Utrecht, komt een nieuwe woonwijk. Deze zal bestaan uit 182 eengezinswoningen en appartementen. Ook komt er het nodige groen en water. Het gebied wordt verdeeld in de drie deelplannen ‘In de Hoven’, ‘Amfibisch’ en ‘Oase’. Alledrie de deelplannen krijgen een eigen woonkarakter.

Het eerste deel dat gebouwd wordt, is ‘In de Hoven’. Hier komen 56 rijtjeshuizen en 16 twee onder één kapwoningen. De huizen worden steeds met 18 tegelijk op de markt gebracht. Verder blijft er een parkeermogelijkheid van Stichting Stadsparkeerplan, voor 450 auto’s. De wijk wordt ontwikkeld door La Linea Leiden C.V. (een samenwerkingsverband tussen Strukton Projectontwikkeling en Blauwhoed Eurowoningen).

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×