Foto:www.dandrea.nl.   

Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Brussee-Schaart

Burgemeester Lenferink brengt maandagmorgen een felicitatiebezoek aan mevrouw M.C. Brussee-Schaart die dan haar 100ste verjaardag viert in de Rosenburch 14 te Leiden. Mevrouw Brussee-Schaart werd 100 jaar geleden op 29 juni te Zwartsluis geboren. Sinds haar huwelijk woonde ze in Warmond. Daarna is het echtpaar verhuisd naar de Hoge Morsweg in Leiden waar meneer Brussee zelf een huis had laten bouwen. Samen hebben ze zeven kinderen gekregen, waarvan de oudste dochter al is overleden. Mevrouw Brussee-Schaart werkte vroeger als verpleegster bij Endegeest.

Kort nadat haar echtgenoot in 1982 overleed, verhuisde zij naar de Rosenburch. Hier woont zij inmiddels 26 jaar. Als oudste bewoonster heeft zij het daar enorm naar haar zin en ze is zeer tevreden met de hulp die ze daar krijgt. Mevrouw haar gezondheid is nog goed, ze kan alles nog zelf hoewel lopen soms een beetje moeilijk gaat. Ze houdt van borduren en haar motto is: ’tel je zegeningen’.

Na het bezoek van de burgemeester vindt er van 14.00 tot 16.00 uur een receptie plaats in de Rosenburch. De dag zal worden afgesloten met een diner met familie en genodigden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×