Kwart miljoen passagiers voor Zijlpont

Aanstaande zaterdag wordt de 250.000ste passagier op het pontje over de Zijl verwacht. De Leidse wethouder Witteman, wethouder Homan van Teylingen en wethouder Gardeniers van Leiderdorp zijn aanwezig om de 250.000ste passagier tussen 14.00 en 16.00 uur feestelijk te onthalen. Het Zijlpontje is sinds mei 1993 in de vaart om fietsers en voetgangers over te zetten van de Merenwijk naar de Warmondse Zijldijk. De gemeenten Leiden, Leiderdorp en Teylingen subsidiƫren jaarlijks een vast bedrag als bijdrage in de exploitatiekosten. Vanaf het begin is de exploitatie in handen van DZB Leiden. Bij DZB Leiden is ook de vaste schipper James Taghavi in dienst.

Het pontje vaart van 1 april tot 1 oktober. De veerpont is voornamelijk gericht op toeristisch-recreatief verkeer, maar bespaart ook bewoners uit de omgeving een lange omweg. De passagiersaantallen stijgen jaarlijks.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×