Digitaal spitten naar oervondsten

Op www.geologievannederland.nl is voor het eerst alle kennis over het ontstaan van Nederland samengebracht. Waar lag ons land op de wereldbol toen de dinosauriërs uitstierven? Op welk strand vind je de meeste fossiele haaientanden? Wat doet een mineraloog? Hoe ontstaat kleigrond? Niet alleen is het antwoord op deze en honderden andere vragen te vinden, de bezoeker kan zelf ook een bodemmonster nemen in zijn eigen achtertuin of fossielen zoeken met Google Maps. Naast de website, zijn er ook een lespakket en een tentoonstelling. Het project is een initiatief van Naturalis en TNO Bouw en Ondergrond.

Voor de site werkten geologen samen met tientallen studenten en tekenaars aan honderden teksten, animaties en nauwkeurige reconstructies. Het resultaat is een onuitputtelijke informatiebron voor leerlingen, met een diepgang die zelfs voor ervaren fossielzoekers interessant is. Een simpele klik op een tijdschaal en ze komen van alles te weten over Nederland door de miljoenen jaren heen. Van de zwerftocht van ons land over de wereldbol tot gedetailleerd antwoord op de vraag hoe dieren fossiliseren. Actuele vondsten worden continu toegevoegd aan de database en er verschijnen steeds nieuwe artikelen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×