Overzicht inbraken studentenwoningen maand juni

In het kader van ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie iedere maand een overzicht van het aantal inbraken in studentenwoningen. Afgelopen maand is er zes maal ingebroken, of pogingen daartoe, bij Leidse studenten. Met de maandelijkse overzichten probeert de politie de studenten bewuster te maken en hun waardevolle spullen beter te beschermen.
In de studentenflat aan de Vrijheidslaan werd op 8 juni een 27-jarige studente wakker van gestommel in de woonkamer, gevolgd door glasgerinkel. De vrouw zag een inbreker met een been op de vensterbank staan. Ze zette het op een gillen en de inbreker ging ervandoor.

Een 22-jarige studente zag bij thuiskomst, in een pand aan de Houtstraat, het raam van haar kamer openstaan en allerlei spulletjes op de grond liggen. Ze miste haar laptop, portemonnee, paspoort en laptoptas. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 20 juni 20.00 uur en 21 juni 21.00 uur.
Een inbreker schoof het raam omhoog van een studentenkamer aan de Molenstraat en nam een telefoon, laptop, rijbewijs en collegekaart van de 27-jarige bewoner mee. De student schat dat de inbreker op maandag 29 juni tussen 00.05 uur een 11.00 ’s ochtends zijn slag heeft geslagen.
Een 19-jarige studente deed aangifte voor diefstal van haar portemonnee uit haar kamer aan de Oude Vest. Een vriendin, die op bezoek was, had twee onbekenden meegenomen. Toen het gezelschap weg was, bleek ook een portemonnee met onder andere een rijbewijs en een creditcard te zijn verdwenen.
Op zaterdag 27 juni kwam een 22-jarige studente wonende aan de Da Costastraat erachter, dat haar portemonnee uit haar kamer was gestolen. Toen zij haar kamer die dag om 16.00 uur verliet, lag deze daar nog. Toen zij om 21.00 uur terugkwam, was de portemonnee verdwenen. De studente heeft niets gemerkt.

 
De politie van Leiden adviseert om ramen en deuren waar geen zicht op is af te sluiten, ook als men gewoon thuis is. Dieven weten vaak snel binnen te dringen en hun slag te slaan.  

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×