23e Gouden Pet straatmuzikantenconcours

Voor de 23e keer strijden de deelnemers van het Gouden Pet straatmuzikantenconcours zondag om de felbegeerde Gouden Pet, prijzengeld en eeuwige roem. Tijdens de voorronde rondom de Hooglandse Kerk selecteert een deskundige jury zes finalisten. Vervolgens brengen de gelukkigen elk twee nummers ten gehore, waarna het publiek door middel van stemformulieren de winnaar van de Gouden Pet zal kiezen. Vanzelfsprekend geeft de winnaar nog een toegift. De voorronde begint om 12.30 uur en de finale is om 16.30 uur op het Hooglandsekerkplein. Het festival is gratis toegankelijk.

Het Gouden Pet Festival is inmiddels wijd en zijd bekend als het leukste en gezelligste straatmuzikantenconcours van Nederland. Eén keer per jaar wordt op iedere straathoek van Leiden gemusiceerd. Koren, close harmony groepen, folksingers met een gitaar, smartlapzangers begeleid door accordeon. Rijp en groen talent laat zich horen aan een enthousiast publiek. De winnaar van de 1e prijs krijgt € 1.000,- en de felbegeerde Gouden Pet. De 2e prijs bedraagt € 500,- en de 3e prijs € 250,-.

Kijk voor het programma en de uitgebreide biografieën op www.goudenpet.nl of haal zondag een gratis programma op het Hooglandsekerkplein.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×