Aangeklede voeten in Leidse Stadhuis

De Stichting Textile Research Centre Leiden organiseert een bijzondere tentoonstelling over alle mogelijke manieren waarop voeten worden bedekt en versierd in diverse landen. Op de tentoonstelling zijn schoenen, sandalen, laarzen, sokken, kousen, voetjuwelen en allerlei andere vormen van schoeisel en voetbedekking zien. Zo worden er laarzen uit Mongolië, lotusschoenen uit China, klompen uit Spanje (én uit Nederland), dansschoenen voor mannen uit Afghanistan, mocassins van de Indianen uit Noord-Amerika en Inuit-laarzen uit het noorden van Canada tentoongesteld. De expositie met de naam ‘Aangeklede voeten’ wordt gehouden in het Leidse Stadhuis van 7 juli tot en met 27 augustus.

Zijde en wollen sokken uit Iran, laat 19 eeuw, uit de ‘TRC collection’, foto: Joost Kolkman.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×