Het 23e Gouden Pet straatmuzikantenconcours trekt overal in de Leidse binnenstad een hoop publiek. In sommige straten en steegjes staan ook muzikanten, die even gebruik maken van al die belangstelling, maar geen officiƫle deelnemers blijken te zijn en dus niet meedingen naar de felbegeerde Gouden Pet. Met wat dreigende wolken op de achtergrond en een beetje gespetter, stijgt de spanning of we het wel droog houden. De ogen niet in ieder geval, want bij sommige groepen is het smartlapgehalte hoog. "Waar blijft de dood?" galmt het over de Hooglandse Kerkgracht. Op en rondom het plein voor de Hooglandse Kerk swingt de muziek de pan uit. Grote verschillen dus in genre van de 36 deelnemers.

Foto's: Jacqueline Borg, Chris de Waard en Marjo Heemskerk.

<u>Update:</u> 


De winnaar van de Gouden Pet 2009 is geworden: 'Blaas of Glory'. Meer info: www.goudenpet.nl. (Foto: Fotostudio D'Andrea).

Straatmuzikantenconcours weer heel gevarieerd

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×