Matilo feestelijk ontmaskerd

Dit weekend was het feest bij Matilo. Omdat de gemeente binnenkort start met de aanleg van het eerste deel van Archeologisch park Matilo, was er afgelopen vrijdag en zaterdag van alles te beleven in Roomburg. De feestelijkheden kregen het thema ‘Matilo Ontmaskerd’ mee en stonden in het teken van de Romeinen. Op vrijdagavond was er een speciaal Vipprogramma. Nadat Martin van Engelshoven-Huls, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, en Jan-Jaap de Haan, wethouder Cultuur, de feestelijkheden hadden geopend, barstte er een Limesconcert los, dat werd verzorgd door het symfonisch orkest RBO Sinfonia.

Op zaterdag was er een uitgebreid dagprogramma voor jong en oud. Er was een groot tentenkamp en de bezoekers konden Romeins eten proeven. Ook konden stoere bezoekers een opleiding tot militaire soldaat volgen. Wie zich niet lekker voelde, kon voor een medisch onderzoek terecht bij een Romeinse dokter.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×