Acteerwerkplaats mag niet verhuizen

De SP is van mening dat de Acteerwerkplaats HAR(D)T niet mag verhuizen. De Acteerwerkplaats die opgericht is door theaterdocente en regisseuse Katelijn Udo de Haes, zit sinds 2,5 jaar in Gebouw F op het NUON-terrein aan de Langegracht. De gemeente wil dat de werkplaats dit pand per 1 augustus heeft verlaten, zodat er ambtenaren in gehuisvest en goederen in opgeslagen kunnen worden. Dat is nodig omdat de gemeente die eigenaar van het pand is, een aantal andere panden verkoopt of renoveert. Volgens de SP is Gebouw F niet geschikt voor opslag of kantoren. De partij vindt dan ook dat de gemeente het niet moet verkopen, zodat HAR(D)T het kan blijven gebruiken en het beschikbaar blijft voor culturele doeleinden.

Het college heeft inmiddels aangegeven te zoeken naar andere ruimte voor HAR(D)T. De SP wil echter dat burgemeester en wethouders een andere oplossing zoeken voor de ambtenaren en goederen, zodat de Acteerwerkplaats niet hoeft te verhuizen en de in het najaar geplande voorstellingen door kunnen gaan.HAR(D)T biedt niet alleen mogelijkheden voor jongeren, ook zijn er sinds kort twee groepen voor volwassenen. Verder biedt de werkplaats een stageplaats voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en een examenplek voor de Leidse Visagieschool.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×