Nieuwe ontwikkeling Aalmarktproject

Er is een nieuwe ontwikkelaar voor het Aalmarktproject gevonden. Het college heeft besloten dat ASR Vastgoedontwikkeling de verdere ontwikkeling van het Aalmarktproject (Stadsgehoorzaalblok), op zich neemt. De planvisie van deze ontwikkelaar voldoet aan de uitgangspunten van de herijking Aalmarktproject. Die uitgangspunten zijn dat het kernwinkelgebied moet worden versterkt, en dat er betere financiƫle afspraken gemaakt worden, waarbij de gemeente minder risico loopt. Volgens De planvisie blijft de historische kwaliteit van het gebied behouden. ASR Vastgoedontwikkeling neemt het gemeentelijk vastgoed over. Na de zomer wordt een intentieovereenkomst met de ontwikkelaar afgesloten. In 2010 werkt het bedrijf samen met de gemeente aan een beeldkwaliteitplanen bestemmingsplan. Ook wordt de planvisie dan uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×