Pilgrim Father Recital in Hooglandse Kerk

In de Hooglandse Kerk klinkt komende donderdag muziek die de Pilgrim Fathers 400 jaar geleden ook in Leiden gehoord kunnen hebben. Organist Theo Visser zal namelijk stukken spelen van tijdgenoten van deze Leidse gasten. Hij speelt onder andere werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Cornelis Schuyt. Om het concert ook een wat moderner tintje te geven, klinkt er ook muziek uit het hedendaagse Amerika. Daarbij valt te denken aan composities van Aaron Copland en Philip Glass. Het concert begint om 20.15 uur en kost 10 euro, inclusief programma en drankjes in de pauze en na afloop. Voorafgaand vindt er een bespeling van het carillon van het Stadhuis plaats. Op www.cathedralorgan.nl staat meer informatie.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×