Om middernacht kreeg Rembrandt voor de 9e keer een krans omgehangen op de hoek van de Witte Singel en het Noordeinde. Cultuur-wethouder Jan-Jaap de Haan kijkt tevreden toe temidden van de dames van lichte zeden die deze avond de Groenhazengracht onveilig maakten. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Honderden deelnemers Nacht van Rembrandt

Zo’n 250 wandelaars namen gisteravond deel aan de Nacht van Rembrandt. Vanaf de Hooglandse Kerk vertrok groep na groep onder leiding van gidsen van het Gilde Leiden voor een theatrale wandeling door de historische binnenstad van Leiden. De bezoekers werden vergast op verrassende scènes van Theatergroep Imperium en levende schilderijen en kregen zo een beeld van Rembrandt als Leidse meester in de dop. Aansluitend vond rond middernacht een kranslegging plaats bij het borstbeeld van Rembrandt. Met de activiteiten werd de geboortedag van Rembrandt, 403 jaar geleden, herdacht.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×