Ondernemers krijgen geld wegens drama op Koninginnedag

De gemeente Leiden komt ondernemers tegemoet die op Koninginnedag eerder moesten stoppen in verband met het drama in Apeldoorn en daardoor omzet zijn misgelopen of extra kosten hebben moeten maken. Voor deze zogenaamde nadeelcompensatie konden alle ondernemers een aanvraag doen. Voorwaarde was de kosten en schade aannemelijk gemaakt konden worden. Uiteindelijk krijgen zes ondernemers een bedrag van in totaal 78.553 euro. Over het afgelaste optreden van Armin van Buuren op de Garenmarkt is een aparte afspraak gemaakt. Op 9 augustus treedt hij alsnog op de Garenmarkt op en de gemeente Leiden draagt dan een deel van de kosten.

Na de aanslag op de Koninklijke familie op 30 april besloot de burgemeester alle evenementenvergunningen in te trekken. Daarmee werden alle buitenfestiviteiten die in het kader van Koninginnedag werden georganiseerd, stilgelegd. Een aantal ondernemers had veel ge├»nvesteerd in Koninginnedag en kon door de stillegging van het evenement de gemaakte kosten niet terugverdienen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×