Ook de waterkwaliteit in Cronesteyn laat te wensen over. De provincie Zuid-Holland kondigde dit seizoen al twee keer een negatief zwemadvies af. (Foto: PR).

D66 wil snel en meer maatregelen om Cronesteyn te beschermen

D66 Leiden wil van het College van B&W weten hoe en wanneer men begint met het nemen van maatregelen in Polderpark Cronesteyn . Door de verbreding van de A4 gaat 4,2 hectare van dat park verloren en eerder is al besloten om twee ton uit te trekken voor compenserende maatregelen. D66 wil nu dat het college dat bedrag verhoogt, omdat een bijdrage aan de A4 een miljoen lager uitvalt. De partij doet daarbij de suggestie om een geluidsscherm dat nu alleen is gepland ter hoogte van het klooster aan het einde van de Vrouwenweg, door te trekken langs het park, zodat ook in het polderpark zelf de rust gewaarborgd blijft. Ook moet duidelijk worden wanneer de compenserende maatregelen genomen gaan worden nu het waarschijnlijk is dat de werkzaamheden aan de snelweg na de zomer echt beginnen.

De Vereniging Vrienden van Polderpark Cronesteyn (VVPC) maakt zich ook zorgen over de mogelijke aanleg van de RijnGouweLijn. Als dat doorgaat, verdwijnt er nog een stuk van het polderpark. D66 wil weten hoe groot de aantasting van het park is door de aanleg van een nieuwe hoge tweesporige brug over het Rijn-Schiekanaal. Ook daar zou dan compensatie voor moeten komen.

Leiden polderpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×