Skimmers gepakt bij station Lammenschans

Een onderhoudsmonteur heeft vanmorgen 7.00 uur skimapparatuur op een kaartjesautomaat op station Lammenschans ontdekt en de politie gebeld. De man is bij de automaat gebleven totdat de politie ter plaatse was.  Ondertussen probeerde een verdacht persoon hem bij de automaat weg te lokken. Waarschijnlijk om de apparatuur snel te verwijderen. Een tweede man bleef opvallend in de buurt van de kaartautomaten rondhangen. De mannen bleven in de buurt rondhangen tot zij de politie zagen. Toen zij vervolgens de trap afliepen, kwamen de agenten net naar boven. Op aanwijzingen van de getuige werden de verdachten, van 20 en 39 jaar, aangehouden.

Een agent zag hoe één van de verdachten iets liet vallen en een schuifbeweging boven een rioolput maakte. De agent duwde de verdachte weg en heeft een USB-stick uit de rioolput gehaald. De politie doet verder onderzoek. De skimapparatuur is inbeslaggenomen voor het onderzoek. De technische recherche heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan.

Eerder dit jaar werden ook al skimmers betrapt bij een tankstation aan de Haagweg en bij een pinautomaat aan de Hooglandse Kerksteeg. De daders van dat laatste geval zijn onlangs tot zes maanden cel veroordeeld.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×