Maria Rosendal niet langer fractievoorzitter AWP Rijnland

Maria Rosendal legt haar functie als fractievoorzitter van de Algemene Waterschapspartij Rijnland neer. Vanaf 1 oktober is ze bovendien niet meer beschikbaar voor de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap Rijnland. De Algemene Waterschapspartij Rijnland heeft twee zetels in de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Deze zetels worden bezet door Maria Rosendal en Ellen van Mulligen. Rosendal heeft besloten haar zetel op te geven, omdat zij naast haar nieuwe baan en gezin, onvoldoede tijd overhoud om de bestuurstaken te vervullen. Ook vindt ze dat de rol die zij vervult binnen de Verenigde Vergadering een andere is dan toen zij in het Hoogheemraadschap van Rijnland als dagelijks bestuurder werkte. “Ik merk dat je als voormalig dagelijks bestuurder anders tegen de zaken aankijkt dan nodig is voor het functioneren in de Verenigde Vergadering.”

 

Bovendien kan Rosendal haar draai in het partijenstelsel, dat dit jaar bij de verkiezingen werd geïntroduceerd, moeilijk vinden. Commissielid van het Hoogheemraadschap Nico Thijssen is haar beoogde opvolger in de Verenigde Vergadering. Naar een nieuwe fractievoorzitter wordt nog gezocht. Rosendal zal wel actief blijven binnen haar partij.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×