Wachtlijst Wsw bijna gehalveerd

In de eerste helft van dit jaar is de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening in Leiden met 45% afgenomen. Dat meldt wethouder Jan-Jaap de Haan in een brief aan de gemeenteraad. In deze periode heeft DZB, de uitvoeringsorganisatie voor de sociale werkvoorziening in Leiden, al 82 Leidse Wsw-geïndiceerden aangenomen. “Fantastisch nieuws en een knappe prestatie van DZB,” zo vindt De Haan die verwacht dat aan het eind van het jaar iedereen van de wachtlijst die aan het werk kan ook echt aan de slag is.

Zoals bijna alle Wsw-bedrijven had ook DZB Leiden al jarenlang een wachtlijst voor mensen met een indicatie voor Sociale Werkvoorziening. Ruim 300 mensen stonden eind 2008 op de wachtlijst. Het Rijk kende Leiden (en ook een aantal andere gemeenten) eind vorig jaar een extra aantal Wsw-plaatsen toe. DZB Leiden heeft in de afgelopen periode veel energie gestoken om deze extra plaatsen te realiseren.

Als gevolg van de crisis moest een extra inspanning gedaan worden om de medewerkers te plaatsen. Op een aantal productieafdelingen bij DZB zorgt de crisis voor minder werk. Daardoor zijn de extra werkplekken vooral gerealiseerd bij afdelingen waarop de crisis minder van invloed is, zoals Catering, Groen en Business Post. In samenwerking met het ROC Leiden bood DZB aan een aantal kandidaten extra trainingsmodules aan, waardoor zij ook beter bij reguliere werkgevers plaatsbaar werden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×