Volgende week vrijdag en zaterdag is het zover; twee dagen lang strandsport op de Beestenmarkt (Foto: PR).

Leiden krijgt stadsstrand op Beestenmarkt

Volgende week wordt de Beestenmarkt opgetoverd in een heus strand. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus zal daar de ‘Crocs City Beach! Tour’ worden gehouden.Twee dagen staat het Leidse stadsstrand in het teken van beach volleybal en beach footvolley. Teams kunnen zich op opgeven voor het Open Beach Volleyball Toernooi en het Gemeente / Bedrijven Beach Volleyball Toernooi op vrijdagavond en voor het Open Beach Footvolley Toernooi op zaterdagavond. Inschrijven kan via www.crocscitybeachtour.nl.

Beach Volleyball:
De meeste mensen hebben wel eens Volleyball gespeeld of ernaar gekeken. Het is niet zo makkelijk als het soms lijkt, maar na even oefenen heb je het al snel onder de knie. De teams mogen uit meer dan 4 (bij 4 tegen 4) of 2 (bij 2 tegen 2) personen bestaan, alleen kan niet iedereen tegelijk spelen. Ook is het niet erg als de bal het net raakt. Zolang de bal over het net bij de tegenspelers komt. Wel moet je er rekening mee houden dat de bal per zijde maximaal drie keer en per speler niet meer dan één keer aangeraakt mag worden, en alleen met de handen.

Beach Footvolley:
Beach Footvolley is vooral erg leuk voor Volleyball en Voetbal spelers. Dit komt omdat de sport die zij beoefenen hierin voorkomt. Bij Beach Footvolley mogen de teams ook uit meer dan 4 (bij 4 tegen 4) of 2 (bij 2 tegen 2) personen bestaan, alleen kan ook dan niet iedereen tegelijk spelen. Ook bij Footvolley mag de bal het net raken, zolang hij dan maar bij de tegenstanders komt. Hier geld ook dat de bal per zijde maximaal drie keer en per speler maar één keer aangeraakt mag worden, alleen mag je met Beach Footvolley je hele lichaam met uitzondering van je armen en handen gebruiken.

Brasolero:
Ook de nieuwste Beach Sport Brasolero zal aanwezig zijn in Leiden. Brasolero lijkt erg op de in Brazilië populaire sport Frescobal. De bedoeling van Brasolero is om de bal in het vak van je tegenstander te krijgen. Dit doe je door het balletje tussen de twee netten door te slaan met een speciaal racket zonder snaren. Zie jij hier een uitdaging in, of wil je laten zien wat je allemaal kunt? Schrijf je dan snel in.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×