Gemeente voorzichtig positief over gele anti-meeuwenzak

Hoewel de proef met de gele zakken tegen de meeuwenoverlast nog tot en met 15 augustus doorloopt, noemt de gemeente de eerste resultaten bemoedigend. Er is minder zwerfafval op straat sinds het gebruik van de gele zakken en de zakken worden in het proefgebied ook goed gebruikt. Een maand geleden bleek bij een steekproef dat 70% van de mensen in het gebied rond de Nieuwe Rijn de zakken gebruikt. Hoewel de gele zakken extra sterk zijn, blijken ze niet geheel ‘meeuwbestendig’. Wel is het volgens de gemeente zo dat niet alleen meeuwen de zakken open trekken. Ook katten maken zich hier schuldig aan. Omwonenden hebben bovendien geklaagd dat er mensen zijn die de zakken omschoppen of open maken om te kijken wat er in zit. De definitieve resultaten worden in de tweede helft van augustus geĆ«valueerd.

Filmpje: Sjaco Aalbersberg.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×