Leden van de Holland Society aan boord van de Holland Amerika lijn op weg naar Nederland. Foto: Museum de Lakenhal.

Amerikanen geboeid door 3 oktoberviering in Leiden

Arti Ponsen, een van de samenstellers van de manifestatie ‘Holland Mania’ in Museum de Lakenhal, zal een lezing houden over de ‘Holland Society’, een groep Amerikanen, die donateur was van de 3 October Vereeniging. De vraag is natuurlijk, waarom deze Amerikanen het Leidens Onzet mee wilden vieren. Ponsen zal dit bijzondere fenomeen uitleggen aan de hand van een serie glasnegatieven gemaakt met een van de allereerste amateur-camera’s door een deelnemer aan de reis van Amerika naar Leiden in 1888.

De lezing vindt plaats op zondag 23 augustus, aanvang 14.00 uur. De toegang gratis op vertoon van een geldig entreebewijs tot het museum. Reserveren is niet nodig. Meer info: www.hollandmania.nl .

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×