Foto: Fred Rohde.

Leidse kunstenaars exposeren met veel succes in Japan

In het kader van de viering van de 400 jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan is de Leidse Expansionist Art Empire Gallery medeorganisator van de expositie ‘No more Hiroshima, No more Nagasaki, No more war’ in Hiroshima en in Fukuyama in Japan. De expositie in het Prefectural Art Museum in Hiroshima vond afgelopen juli al plaats. De expositie in de Centrale Bibliotheek van Fukuyama werd op 1 augustus geopend. Aan deze tentoonstellingen nemen naast een aantal vooraanstaande Japanse kunstenaars, ook de Leidse kunstenaars Molly Akkerman (Amerikaanse van oorsprong) en Fred Rohde mee. Fotograaf Rohde exposeert zijn indrukwekkende foto’s van de herdenkingsceremonie op 6 en 9 augustus 2008 in zowel Hiroshima als Nagasaki. Akkerman exposeert haar schilderijen in de serie ‘Peace’ in beide Japanse steden. De Japanse media hebben ruime aandacht gegeven aan deze twee Leidse kunstenaars, zowel met artikelen in vijf Japanse dagbladen als met interviews op radio en televisie.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×