Theo van Doesburg: 'Simultaneous Composition MoMa New York'.

Groots opgezette tentoonstelling Theo van Doesburg in Lakenhal

Stedelijk Museum De Lakenhal presenteert in samenwerking met Tate Modern uit Londen een groots opgezette tentoonstelling over Theo van Doesburg (1883-1931) en zijn invloed op de internationale avant-garde. Van Doesburg richtte in 1917 in Leiden het tijdschrift ‘De Stijl’ op, een platform van de gelijknamige kunstbeweging van vooruitstrevende kunstenaars, vormgevers en architecten. De tentoonstelling zal het hele museum in beslag nemen en schetst een duidelijk beeld van Van Doesburg als een veelzijdige en centrale persoon binnen de internationale avant-garde. Er zijn meer dan 300 kunstwerken te zien van zo’n 80 verschillende kunstenaars, Een groot deel van het werk is nog nooit eerder in Nederland te bewonderen geweest. Schilderijen, beelden, maquettes, meubels, affiches, films, typografische ontwerpen en tijdschriften laten een levendige internationale kunstwereld zien, waarin de verschillende disciplines steeds meer met elkaar verweven raakten.

De tentoonstelling in de Lakenhal loopt van 20 oktober tot en met 3 januari 2010. Daarna verhuist het geheel naar Tate Modern in Londen. Er verschijnt tevens een rijk geïllustreerde Engelstalige catalogus: ‘Van Doesburg and The International Avant-Garde. Constructing a New World’, met 250 kleurafbeeldingen voor de prijs van € 25,-.

Meer info: www.lakenhal.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×