Voorzittersketting en penning met inscriptie 'In harmonie met het oneindige' ca.1934: Menukaarten t.g.v. Kerstdiner 1961; Vers t.g.v. 60-jarig jubileum Sociëteit De Harmonie 1994. Foto: R.A.L.

'Een harmonieus verleden' bij R.A.L.

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Oegstgeester ‘Herensociëteit De Harmonie’, is in de vitrines bij de entree van het Regionaal Archief Leiden (R.A.L.) een kleine expositie ingericht. Tot 1 oktober zijn verschillende interessante archiefstukken te zien, die een duidelijk beeld vormen van deze ‘Herenclub’, waarvan de leden op de vaste locatie in ‘Hotel Het Witte Huis’ in Oegstgeest bijeen komen. Vanaf de oprichting, op 30 oktober 1934, is de sociëteit actief en bleef dat ook, volgens het eerste notulenboek, met uitzondering van de oorlogsjaren. Vrouwen zijn uitsluitend welkom bij excursies, bowlen en diners, ook nog nadat hun echtgenoot is overleden.

‘Sociëteit De Harmonie’ en ‘Hotel Het Witte Huis’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Afhankelijk van de opkomst bij de activiteiten, op vaste dagen in de week, wordt er bij toerbeurt gebridged en gebiljart in de biljartkamer, waar de biljarttafel met een speciaal liftje in de vloer kan zakken. Het etablissement heeft diverse opknapbeurten gehad en werd in 1987 door Jan Wolkers na een grote renovatie heropend in aanwezigheid van de leden van sociëteit ‘De Harmonie’. In 2006 werd het archief overgedragen aan het R.A.L. Meer info en openingstijden: www.leidenarchief.nl.

Regionaal Archief Leiden, Boisotkade 2 A, Leiden.

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×