Dronken Pool volledig doorgedraaid

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 23-jarige Pool aangehouden, die zich bijzonder vreemd en gevaarlijk gedroeg. De man reed rond 02.00 uur over de Grend en vanwege zijn rijgedrag wilde de politie hem controleren. Daar had de Pool geen zin in en dus ging hij er vandoor. Op de Koningin Astrid Boulevard knalde hij tegen een taxi aan. Opnieuw probeerden de agenten de man aan te houden, maar voor de tweede keer probeerde de man te ontsnappen door hard achteruit te rijden, waarbij een biker van de politie werd geraakt en licht gewond raakte. Ook een politieauto en een fiets raakten beschadigd. Een omstander versperde de weg, waarna de doorgedraaide Pool ingerekend kon worden. De man verzette zich hevig en de agenten moesten pepperspray gebruiken om hem te kunnen overmeesteren. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

Omdat die nacht ook de strandfeesten in Noordwijk werden gehouden, was het erg druk op de Koningin Astrid Boulevard. Omstanders wilden hun boosheid op de Pool botvieren en de stemming werd grimmig. De politie kon de man in samenwerking met de beveiliging van de strandfeesten, ontzetten.

Getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie worden verzocht contact op te nemen via: 0900-8844.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×