19e Warmondse Schippertjesdagen, groot nautisch feest

Op 12 en 13 september worden voor de 19e keer de Warmondse Schippertjesdagen georganiseerd aan en rondom de Gemeentehaven in Warmond. Naast de antieke sleepboten, opduwers en historische plezierjachten, die hun opwachting maken in de Leede, worden er ook demonstraties gegeven met radiografisch bestuurbare miniaturen. Zoals ieder jaar is er ook weer een nautische markt, met een groot aanbod van scheepsartikelen, nautische hebbedingetjes en watersportkleding. Kinderen kunnen zelf aan de slag en bootjes en schatkistjes construeren. Ook kunnen de kinderen echte vlotten bouwen onder deskundige leiding. Er worden onder andere ‘Opduwwedstrijden’ gehouden, wildwaterkanoën, een fotopuzzeltocht en een rondvaart op de stoomsleepboot ‘De adelaar’. De Leidsche Reddingbrigade is het hele weekend aanwezig ter ondersteuning en zal ook regelmatig demonstraties geven.

Natuurlijk worden de dagen muzikaal omlijst. In de feesttent op de Gemeentehaven zijn meerdere shantykoren en een smartlappenkoor te beluisteren. Op de vrijdag- en zaterdagavond zijn er gratis optredens van de coverbands Atischock en Bassta. Een deel van de opbrengst van de Warmondse Schippertjesdagen komt dit jaar ten goede van het verenigingsleven in Warmond, Sassenheim en Voorhout. Daarnaast zijn alle besturen van de verenigingen binnen Teylingen persoonlijk uitgenodigd om te proberen voor hun verenigingskas een deel van een pot van minstens € 1500,= aan prijzengeld in de wacht te slepen door mee te doen aan verschillende activiteiten.

Meer info en volledig programma: www.schippertjesdagen.nl .

Advertentie

Cultuur Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×