Meta Knol, foto: Jan Banning.

Meta Knol aan de slag als nieuwe directeur Museum De Lakenhal

Met ingang van 17 augustus jl. heeft Meta Knol als nieuwe directeur van Museum de Lakenhal, de leiding overgenomen van interim-directeur Peter Berns. Knol was tot voor kort conservator moderne en hedendaagse kunst in het Centraal Museum Utrecht. Zij wil de historische basis van het museum vertalen naar een actueel en kwaliteitsvol tentoonstellingsprogramma, waarin een centrale rol is weggelegd voor de Leidse geschiedenis. Knol: “Ik zie een museum voor me dat midden in de maatschappij staat en dat een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van het culturele klimaat in de stad. Het programma ‘Utopisch Nest’ dat De Lakenhal ontwikkelt in samenwerking met Scheltema, kan daarin een wezenlijke rol vervullen. Leiden staat bekend als een stad van vrijdenkers, mede door de aanwezigheid van de oudste universiteit van het land, die sinds de oprichting in 1575 een reputatie hoog houdt op het gebied van internationale oriëntatie. Ook dat is een mooi aanknopingspunt voor toekomstig beleid.”

De nieuwe directeur stapt midden in de voorbereidingen voor de grote overzichtstentoonstelling van Theo van Doesburg en zijn tijdgenoten, die op 20 oktober 2009 voor publiek open gaat. Met steun van de Gemeente Leiden en andere belangrijke subsidiënten zal in 2010 hard gewerkt worden aan het actualiseren van de collectie, waarmee een nieuwe fase voor het museum aanbreekt. Daarnaast wordt de renovatie en uitbreiding van het uit 1640 daterende gebouw voorbereid.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×