De Japanse prins Akishino en zijn echtgenote prinses Kiko brachten onder meer een bezoek aan de Hortus Botanicus. (Foto's: Peter Schipper).

Japanse prins Akishino en prinses Kiko bezoeken Leiden

In het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland brengt Prins Akishino met zijn vrouw prinses Kiko een bezoek aan Nederland. Vandaag werden ze in Leiden ontvangen, waar ze een bezoek brachten aan Naturalis, het LUMC, het Museum Volkenkunde, de Hortus Botanicus en het SieboldHuis. Leiden heeft altijd een bijzondere positie ingenomen in de betrekkingen tussen Japan en Nederland. Zo verzamelde Von Siebold in de negentiende eeuw een bijzondere collectie die hij naar Leiden bracht. Ook is Leiden de enige stad in Nederland die de opleiding Japanologie aanbiedt. In 2000 bracht ook keizer Akihito al een bezoek aan Leiden.

In Naturalis bezocht het prinselijk paar de tentoonstelling ‘Schatten van de Sieboldcollectie’ en kregen zij een speciale rondleiding door het depot. Prinses Kiko vertrok daarna naar LUMC voor een introductie op de kinderafdeling en een presentatie over de Cliniclowns. Aansluitend kreeg het paar in Museum Volkenkunde een rondleiding over de Japantentoonstelling en werd ook het vernieuwde Japan-depot gezocht.

In Hortus Botanicus maakten Prins Akishino en Prinses Kiko kennis met enkele studenten Japanologie. Vervolgens boden professor Van der Heijden, rector magnificus en voorzitter van de universiteit, en burgemeester Lenferink het paar een lunch aan. De prins en prinses sluiten hun bezoek aan Leiden af met een bezoek aan het Sieboldhuis waar zij een origineel gastenboek uit 1897 onderteken en een rondleiding krijgen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×