Een impressie van de visie voor het nieuwe Muziekcentrum De Nobel van Ector Hoogstad Architecten.

Ontwerp gekozen voor nieuw muziekcentrum

Ector Hoogstad Architecten is door de selectiecommissie van Gemeente Leiden geselecteerd om het ontwerp van het nieuwe Muziekcentrum De Nobel te maken. Bij de selectie waren onder andere het LVC en de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) betrokken; uit vijf inschrijvende bureaus werd Ector Hoogstad Architecten als winnaar uitgeroepen in de Europese aanbesteding die aan de selectie vooraf ging.Cultuur-wethouder Jan-Jaap de Haan is enthousiast: “Doordat Joost Ector een ontwerp presenteert dat zeer functioneel is en waaruit ervaring met cultuur én monumenten spreekt, was hij al snel een favoriet van de selectiecommissie.”

Ector Hoogstad Architecten heeft onder andere in Enschede en Delft projecten op het gebied van muziek en cultuur ontworpen. “We zijn erg blij met deze opdracht die een prachtig vervolg vormt op onze eerdere projecten voor muziek- en cultuurgebouwen. Dit project wordt wel heel bijzonder. Gesitueerd in de oude Leidse binnenstad, integratie van monumentale gebouwen, complexe logistiek en een grote aandacht voor duurzaamheid. We verwachten er iets heel bijzonders van te kunnen maken,” aldus Joost Ector.

Het nieuwe muziekcentrum wordt de opvolger van het huidige LVC aan de Breestraat. Eind 2014 moet het nieuwe muziekgebouw de deuren openen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×