Nijverheidsschool feestelijk geopend

De voormalige Nijverheidsschool voor meisjes, is gisteren feestelijk geopend. Het monumentale pand is door SLS omgebouwd tot studentenhuis. De Webster University die het pand huurt, brengt in de 50 appartementen internationale studenten onder.SLS, dat al meerdere monumenten een nieuw leven gegeven heeft, stak in de verbouwing van de school ongeveer 5 miljoen euro. De originele staat is zoveel mogelijk behouden. Verder is er ingezet op duurzaamheid en energiebesparing. Wethouder Pieter van Woensel mocht de opening gisteren verrichten. Van een oud-leerling van de Nijverheidsschool ontving hij een boek over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het pand.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×