Vragen CDA over inburgering

Minister van der Laan meldde de Tweede Kamer onlangs dat het aantal opgestarte inburgeringsvoorzieningen ver achterblijft bij de ambities van het kabinet. Dat komt doordat veel gemeenten zich niet genoeg inzetten voor inburgering. In het rijtje van grotere gemeenten dat er wel in geslaagd is de gestelde doelen te behalen, komt Leiden niet voor, in tegenstelling tot Alphen aan den Rijn. Het CDA maakt zich al een tijd zorgen over het gebrek aan vooruitgang bij de inburgering en legt het college hier een aantal vragen over voor.

De partij wil ten eerste weten hoeveel inburgeringsvoorzieningen er dit jaar gestart zijn en hoeveel inburgeringsaanboden er tot nu toe zijn gedaan. Daarbij is het CDA benieuwd naar de ambitie van het college voor dit jaar. Ook vraagt de partij zich af of burgemeester en wethouders de inburgering dit jaar nog gaan vlottrekken, bijvoorbeeld met behulp van Alphen. Verder vraagt de partij zich af of het college verbeterafspraken met de minister zal maken. Deze heeft toegezegd in dat geval extra geld en expertise beschikbaar te stellen. Aan de andere kant wil de minister geld terugvorderen van gemeenten die zich niet aan de afspraken houden. Het CDA hoopt dat Leiden het niet zo ver zal laten komen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×