Vragen PvdA over politiebureau Stevenshof

De PvdA stelt Burgemeester Lenferink schriftelijke vragen over het politiebureau in de Stevenshof. De partij heeft begrepen dat dit bureau nog maar twee uur per week open is en dat de agenten de rest van de tijd vanaf het hoofdbureau moeten werken. De partij wil weten of dat waar is en waarom hiervoor is gekozen. De PvdA meent dat de politie dicht bij de mensen hoort te werken en dus vanuit de wijken moet opereren. De partij vraagt of de burgemeester die mening deelt en of het dan niet tegenstrijdig is het bureau in de Stevenshof te sluiten. Omdat de PvdA verder van de Leidenaars begrepen heeft dat zij er de voorkeur aangeven dat het bureau open is op tijden dat de meeste problemen optreden, lijkt het de partij zinvol als het bureau juist aan de rand van de dag open zou moeten zijn.

Verder vraagt de partij naar de merkbare gevolgen van de sluiting voor de aanrijtijden en het dagelijkse toezicht. Daarnaast wil de partij weten of de burgemeester in zijn hoedanigheid als korpsbeheerder mede verantwoordelijk is voor de sluiting en of hij de gemeenteraad in een eerder stadium over dit plan geïnformeerd heeft.

Als de gemeenteraad vindt dat het noodzakelijk is de wijkpost weer te openen, wil de PvdA weten of de burgemeester de post weer zal openstellen. Verder is de partij benieuwd of er nog meer bureaus gesloten gaan worden en welke dat dan zijn. Ook vraagt de PvdA naar de kosten van het aanhouden van het grotendeels leegstaande pand in de Stevenshof. Daarbij oppert de partij het bureau te combineren met bijvoorbeeld een buurthuis.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×