Burgemeester Lenferink bezoekt 70-jarig bruidspaar

Vanmiddag bezoekt burgemeester Lenferink het 70-jarig bruidspaar Nieuwkerk-Leuering. Het jubileumpaar ontvangt, naast de felicitaties van de burgervader, ook twee fotoboeken over de Sleutelstad. Het echtpaar is op 30 augustus 1939 in Leiden in het huwelijk getreden. Omdat het stadhuis vanwege de brand niet beschikbaar was, werd het huwelijk voltrokken in de Stadsgehoorzaal. Samen hebben ze een dochter gekregen, twee kleinzoons en drie achterkleinkinderen. Het paar woont nog zelfstandig

Mevrouw Annie Nieuwkerk-Leuering is in Leiden geboren op 13 januari 1913 en haar echtgenoot, de heer Tinus Nieuwkerk, is geboren op 1 april 1913 in de Tollenstraat te Zoeterwoude, dat later bij Leiden is gevoegd. De heer Nieuwkerk begon na de lagere school als leerling-stoffeerder en werd na de oorlog zelfstandig meubelstoffeerder. Hij werkte voor diverse meubelzaken en is er bijzonder trots op dat hij de fauteuils maakte voor de studentensociƫteit Minerva.
Mevrouw Nieuwkerk-Leuering werkte na haar schooltijd op een wolfabriek en hielp later, naast het huishouden, haar man in het bedrijf.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×