Nieuwe galerie in Leiden : De Pieter

Tien Leidse kunstenaars hebben samen een collectief opgericht en een nieuwe galerie geopend. De galerie ‘De Pieter’ is vernoemd naar de nabij gelegen Pieterskerk en is gevestigd in een prachtig 19e eeuws pand aan de Lokhorstraat 21. Afgelopen vrijdag werd de eerste expositie feestelijk geopend. Er is uiteenlopend werk te zien van bekende namen uit het Leids artistiek circuit, zoals Marlies van Boekel, Eva de Visser, Boudewijn Schrijver, Barthel Brussee, Hans Bos, Marjan Waanders, Peter Zuur, Michel Siebes, Charlotte Boschma en Christiaan van Tol.

De galerie is laagdrempelig opgezet, zonder inmenging van commerciƫle galeriehouders. Tijdens de openingsuren op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur, is er altijd een kunstenaar aanwezig om het werk toe te lichten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×