Laatste appartementen in Roomburg opgeleverd

Gisteren vierde wethouder Pieter van Woensel (RO, Binnenstad en Publiekszaken) samen met woningcorporaties Ymere en Ons Doel, de oplevering van het nieuwbouwcomplex de Schakels in Roomburg, waarvan de laatste appartementen nu klaar zijn. Van Woensel is tevreden: “Dit is een geweldige mijlpaal voor de stad. Leiden kampt met een tekort aan woningen en daarom is het goed voor de stad dat alle 957 huizen en appartementen in de nieuwbouwwijk Roomburg zijn opgeleverd. Het is een prachtige wijk geworden ook al is hij nog niet helemaal af. Ruim opgezet en divers want er zijn huur- en koopwoningen, eengezinswoningen en appartementen en de wijk bestaat uit vijf deelgebieden met ieder een eigen architectuur en sfeer.”

Het complex ligt aan de Liviuslaan, die zich aan de rand van Roomburg bevindt. De Schakels bestaat uit 89 huurappartementen en een gezamenlijke parkeergarage. In dit complex huurt de gehandicaptenzorginstelling Gemiva-SVG Groep 18 appartementen en een zorgsteunpunt. Cardea Jeugdzorg huurt er twee appartementen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×