Orgelconcert in teken van Bach

De Orgelpromenade staat morgen in het teken van Johann Sebastian Bach. Organist David Boos zal op het De Swart en Van Hagerbeerorgel delen van Das Dritter Teil der Clavier, ook wel de Grote Orgelmis van Bach, spelen. Boos werd in 1982 in Wenen geboren en maakte daar een begin met zijn muzikale opleiding. In 2002 verhuisde hij naar Nederland, waar hij onder andere aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde. In 2004 won hij in Leiden de eerste prijs tijdens het internationale Orgelconcours. Boos is nu als dirigent-organist werkzaam bij de St. Odulphuskerk in Assendelft, waar hij het Vollebregtorgel uit 1863 bespeelt. Verder is hij als Mentor-Organist verbonden aan de Buiksloterkerk in Amsterdam Noord en als Assistent-Organist aan de Oude Kerk in Amsterdam. Tenslotte is hij dirigent van het Kamerkoor van Krommenie.

 

Het concert in de Hooglandse Kerk begint morgen om 13.30 uur. DE toegang is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×