Jan-Jaap de Haan ontvangt eerste exemplaar programmaboek Open Monumentendagen

7

Afgelopen vrijdag nam wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur, werk en inkomen) in het Gemeenlandshuis van het Hoogheemraadschap van Rijnland, het eerste exemplaar van het programmaboek van Open Monumentendagen Leiden 2009 in ontvangst. Ien van den Bergh, voorzitter van de stichting Open Monumentendagen Leiden, overhandigde het volledig vernieuwde programma met het thema ‘Leiden op de kaart’ vol trots aan De Haan. Er waren vele genodigden en sponsors aanwezig, waaronder de nieuwe sponsor Tom Hazenberg van Hazenberg Archeologie. Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in Leiden de 22e editie van de Open Monumentendagen plaats, waarbij ruim 30 bekende monumenten en onontdekte gebouwen in kaart worden gebracht en opengesteld voor publiek.

De gids, die dit jaar voor het eerst volledig in kleur is uitgevoerd, bevat alle informatie over de opgestelde monumenten, de speciale kaartenroute, een overzicht van alle nevenactiviteiten en allerlei wetenswaardigheden. Vanaf morgen is het boekje beschikbaar en te verkrijgen op diverse locaties in Leiden en de regio, zoals bij het Visitor Centre, het Stadhuis, het Stadsbouwhuis en de bibliotheken. Rond het thema ‘Leiden op de kaart’ worden ook dit jaar weer tal van activiteiten zoals tentoonstellingen, een jeugdprogramma en gratis inloopconcerten georganiseerd.

Meer info en volledig programma: www.leiden.nl/openmonumentendagen

Delen

7 reacties

 1. Frank Vermeulen op

  Komt er nog eens een dag waarop deze wethouder ons niet vanaf een nieuwssite of krantenpagina toegrijnst? Er gaat vrijwel geen dag voorbij of zijn propagandamachine weet hem in het nieuws te krijgen.

 2. Hij heeft zeker heel veel aandacht nodig of is zeer ijdel. Voor een oprechter lijkende grijns moet hij misschien naar de toneelschool.

 3. Mag dat vergoed worden van minister Ter Horst? Anders kan men voor een klein bedrag naar de Lachclub in de Stevenshof. Misschien samen met een politieke stevenshofnar wiens naam wij niet noemen. Het is weliswaar geen toneelschool, maar soms moet iemand even met minder genoegen nemen.

  http://www.lachpsycholoog.nl/lachyoga/lachclub.asp

  Het nieuws in de krant van vandaag: geen foto van J-J. de Haan, maar hij wordt genoemd.

 4. Op de website van het L.D. staat: "Haan op Pieterskerk". Ik dacht in eerste instantie "waar is hij nu weer mee bezig, gaat hij niet wat ver met het zoeken van publiciteit", maar het gaat niet over hem. Dat is ook nieuws.

 5. Vandaag 13/9 ben ik naar de open monumentendagen geweest in Leiden, en was uiteraard benieuwd hoe de gerenoveerde Pieterskerk er uit zou zien. Tot mijn verbazing was deze vanmiddag dicht ivm een concert voor genodigden. Hoe kom je er bij om het op deze dag te organiseren!!
  De Pieterskerk is het centrale punt van veel monumenten dus veel belangstelling die voor een geslotem deur stonden. Niet iedereen is in de gelegenheid om deze kerk door de weeks te bezoekn.
  De Hoogelandschekerk en het gebouw van het Hoogheemraadschap op de Breestraat waren ook gesloten!!
  Deze monumenten horen erbij, de zoveelste blunder van de gemeente Leiden.

Over de auteur

Je bent nu offline