De meisjes D-junioren (Foto: PR).

D-junioren Leiden Atletiek bij besten van Nederland

Afgelopen zaterdag vonden in Hoorn en Gemert de landelijke finales plaats van de clubcompetitie voor C- en D-junioren. Via regionale voorronden hadden de Leidse junioren al voor een unicum gezorgd doordat in beide leeftijdscategorieën de jongens en de meisjes zich kwalificeerden voor de finale. In de landelijke finale komen de beste 9 verenigingen tegen elkaar uit op alle atletiekonderdelen. De C-junioren presteerden goed, maar de D-junioren zorgden voor een unieke prestatie in de geschiedenis van Leiden Atletiek. De meisjes hadden hun finale in Hoorn. De C-meisjes hadden wat pech bij de estafette en het afkeuren van een speerworp, maar dat werd meer dan gecompenseerd door sterk optreden van de sprintsters en werpsters. Kopvrouw Tessa van Schagen won de 80 meter in 10,19 seconde. Jennifer Onasanya verbeterde bracht haar eigen clubrecord op de 80 meter horden met tegenwind op 12.22 seconde, goed voor een tweede plaats in het sterke veld. Ze toonde opnieuw haar veelzijdigheid door ook 3e te worden bij het speerwerpen. Een 3e plaats was er ook voor Priscilla Meijer bij het discuswerpen. Na het optellen van de punten bleek dat de Leidse meisjes vijfde van Nederland waren geworden.

Bij de jongere D-meisjes was Romy Smith de uitblinkster bij de Leidse ploeg. Vorige week won Romy goud bij de nationale D-spelen op de 60 meter horden en bij het hoogspringen. In Hoorn werd ze derde bij het hoogspringen met 1.50 meter en won ze het verspringen met 4.76 meter. Fleur van der Put verbeterde voor de derde keer op rij haar eigen clubrecord bij het discuswerpen. Haar 28.52 meter was voor goed voor plaats twee. Tot hun eigen verbazing mochten de meisjes als derde van Nederland plaatsnemen op het erepodium. De winst was voor het organiserende Hollandia voor Phanos uit Amsterdam.

De jongens junioren reisden naar het Brabantse Gemert voor hun finale. De C-jongens slaagden erin hun puntentotaal van de voorronden andermaal
te verbeteren. Een flinke bijdrage daarin hadden Tjeerd Roosjen en Jeff Hofman die 1.65 en 1.60 hoog sprongen. De grootste stunt kwam op naam van de D-jongens. Kevin Winiarczyk werd met 4.83 meter 2e bij het verspringen. Derde plaatsen waren er voor Frank Gelens op de 1000 meter en Maurice de Haan bij zowel het kogelstoten als het discuswerpen. Samen met Stan Does werden Kevin, Frank en Maurice 4e op de 4 x 80 meter estafette. De vreugde was enorm toen bleek dat de Leidse jongens hiermee 2e zijn geworden in de eindstand, achter PAC uit Rotterdam maar voor Ilion uit Zoetermeer.

jongens D-junioren

De jongens D-junioren (Foto: PR).

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×