Leidse LP presentatie van Canadese liedjesmaker

Aanstaande zaterdag organiseert het Leidse muziekcollectief Wot Nxt samen met de Linkse Kerk de lp presentatie van de Canadese singersongwriter Oldseed. De lp wordt mede door Wot Nxt uitgebracht. Speciale gasten voor dit optreden in de Marinus van der Lubbe zaal zijn de Utrechtse band This Leo Sunrise en het Leidse muzikale wonderkind Spoelstra. De aanvang is 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. De Linkse Kerk is te vinden aan Koppenhinksteeg 2 te Leiden.

Oldseed is het alterego van de canadese singersongwriter Craig Bjerring, die al jaren door Europa en Canada tourt. Hij weet met speels gemak zijn verstilde singer-songwriter folk aan het publiek te brengen. Knielend, of door de aanwezigen lopend, zelfs zich verplaatsend door de locaties geeft hij de emotionele en soms kritische lading van zijn teksten prijs. Muzikaal doet hij het denken aan Bonnie Prince Billy, Damien Jurado, Leonard Cohen en Smog. Deze avond staat in het teken van de release van zijn tweede 10″ lp. Na deze presentatie zal een tour volgen van zo’n tien weken, die loopt van Nederland naar Turkije en terug via Zuid Europa.

This Leo Sunrise is een collectief van songwriters en multi-instrumetalisten. Hun muziek wordt wel omschreven als “roots-georienteerde americana”. De band maakt moderne muziek die teruggrijpt op oude folk en hymns. De band speelt spaarzaam en gedragen, op viool, banjo, accordeon, harmonium, cello en melodica, en gebruikt veel samenzang in haar muziek. Dit optreden staat in het teken van hun tweede album “The Boat Ashore”, dat dit weekend gepresenteerd wordt.

Spoelstra is het solo project van Jeroen Warntjes. Van origine een begenadigd drummer, inmiddels uitgegroeid tot onnavolgbare gitarist. Als muzikant bekend van bands als Buotros Bubba en Crowd Surfers Must Die. Muzikaal gaat hij verder waar deze bands ophouden, wat resulteert in een kruisbestuiving van vervalste country, experimenteel en improvisatie. Zijn eerste lp is inmiddels uit op het kwaliteitslabel Narrominded.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×