D66 wil grootste partij worden bij de gemeenteraadsverkiezingen

Fractievoorzitter Paul van Meenen van D66 is opnieuw verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart volgend jaar. Van Meenen gaf meteen aan dat collegedeelname voor D66 geen vanzelfsprekendheid zal zijn: “D66 zal onder geen beding deelnemen aan een college dat meewerkt aan de aanleg van de Rijn Gouwe Lijn en daarmee een glasheldere democratische uitspraak negeert. Het herstel van het vertrouwen in de democratie en in het Leidse stadsbestuur moet en zal daar beginnen. Democratie is in ons land geen vanzelfsprekendheid meer; er zijn nogal wat partijen, ook hier in Leiden, die democratie steeds meer zijn gaan beschouwen als een middel om de eigen doelen te bereiken, om de eigen macht te versterken. Democratie is echter geen middel maar een doel op zichzelf; het vormt de grondslag van onze beschaving en kan slechts bestaan bij de gratie van het vertrouwen van burgers in gekozenen. Dat vertrouwen is in Leiden vrijwel weg. Het bestuur staat met zijn rug naar de stad.”

Van Meenen: Op ons, op D66, landelijk en nu bovenal in Leiden rust de verantwoordelijkheid om dat vertrouwen te herstellen. D66-Leiden staat pal voor echte democratie, voor een stadsbestuur dat door de Leidenaren herkend en erkend wordt als hun bestuur. Een lokale democratie die niet alleen vertrouwen krijgt maar ook vertrouwen geeft: aan burgers, aan instellingen en organisaties, aan ondernemers, die samen met ons de stad sterk maken. Sinds juni 2009 is D66 virtueel de grootste partij in Leiden. Dat schept een verantwoordelijkheid die wij niet uit de weg gaan. Wij zullen de Leidenaren vragen om ons het vertrouwen en de kracht te geven om de leiding te nemen in deze stad. Geen macht op basis van negatieve politiek, maar gezag op basis van vertrouwen, dat is de positieve insteek waar D66-Leiden voor wil staan.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×