Groot onderzoek naar verdovende middelen en witwassen afgerond

De korpsrecherche van Politie Hollands Midden startte medio 2008 een onderzoek naar handel in verdovende middelen en witwassen van geld door een groep van 20 verdachten. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten, waaronder een 45-jarige Leidenaar, financiële transacties deden via een grote bank in Andorra. De politie van Andorra werd daarom in een vroeg stadium betrokken bij het onderzoek en onderzocht de bankrekeningen van de betrokkenen en legde daarop beslag. Daarnaast werden er diverse bezittingen, zoals luxe goederen en onroerend goed, eveneens in beslag genomen. Ook in de regio’s Hollands Midden, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Lelystad werden doorzoekingen verricht in totaal 27 panden, woningen en bedrijven. Vijf verdachten zitten nog vast. De korpsrecherche maakt proces verbaal op van achttien strafbare zaken en heeft nu het onderzoek afgerond. Dinsdag 20 oktober vindt de tweede regiezitting plaats.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×