Nostalgische beelden bij Kipkarrendag

Voor wie zich de zandtreintjes nog kan herinneren die vroeger bij de aanleg van wegen voor het grondtransport zorgden, is het morgen een nostalgische dag. Het Nationaal Smalspoormuseum Valkenburg organiseert dan een Kipkarrendag. Kipkarren zijn kleine lorries met driehoekige bakken, waarin ladingen zand, klei of steen over een spoortje vervoerd konden worden. Als de lading gelost moest worden, werden de bakken eenvoudig omgekiept. Daar komt dan ook de naam kipkar vandaan. Het museum haalt morgen alle kipkarren van stal en geeft de hele dag demonstraties. Ook wordt er een recordpoging gedaan, om de langste kipkarrentrein op de baan te brengen. Daarnaast kunnen er ritten gemaakt worden met de stoomtrein. Deze rijdt nog tot en met het laatste weekend van deze maand.Meer informatie is te vinden op www.smalspoormuseum.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×