'Schaduwen moet je vangen', schilderijen van Marijk Gerritsma bij Zône

Beeldend kunstenaar Marijk Gerritsma woont en werkt in Leiden. Zij studeerde in 1990 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waarna zij zowel met schilderen als grafiek aan de slag is gegaan. Sinds kort schildert Gerritsma landschappen; aanvankelijk leeg, later aangevuld met bomen en vooral schaduwen. Het zomerse spel van licht en schaduw inspireren de kunstenaar, omdat deze voortdurend in beweging is. Gerritsma ‘vangt’ de schaduwen met haar camera en werkt ze later uit in olieverf. De serie ‘Zomer’ is van 1 tot en met 31 oktober te zien bij galerie Zône. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×