'Een Canadese soldaat met Hollands meisje voor een stuk luchtafweergeschut', collectie RAL, foto Herman Kleibrink juni 1945.

'Oorlog en Vrede' bij Open Huis Regionaal Archief Leiden

Het Regionaal Archief Leiden (RAL) houdt tijdens de Week van de Geschiedenis , op de Landelijke Archievendag zaterdag 17 oktober, ‘Open Huis’. Het thema van de geschiedenisweek is deze maal ‘Oorlog en Vrede’ en daarom wordt er bij het RAL ingegaan op de verschillende aspecten van de Tweede Wereldoorlog. Er zijn interessante lezingen en bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen. Na een inleiding door bibliothecaris Ingrid Pot zal wethouder Jan-Jaap de Haan het project officieel openen.

Bij de entree is de mini-expositie ‘Een Leidse kolonie in Berlijn 1942-1945. Dwangarbeid in een wapenfabriek van de Firma Bosch’ te zien. Hierover zal oud-Leidenaar Ruud de Koning een lezing geven. Na afloop is het boek van De Koning ‘Brieven van mijn vader Henk de Koning uit Duitsland en Tsjechië 1942-1945’ te koop, op verzoek gesigneerd door de schrijver. De mini-expositie is nog tot begin december te bezichtigen.

Verspreid in het gebouw hangen affiches over de Tweede Wereldoorlog. Naast de verschillende lezingen worden ’s middags ook oude films vertoond. Meer info en volledig programma: www.leidenarchief.nl .

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×