Nieuwe dinosaurus Naturalis wordt 'live' opgebouwd

Museum Naturalis ontvangt woensdag 30 september een nieuwe dinosaurus. Deze nieuwe aanwinst voor de collectie werd twee jaar geleden opgegraven bij het plaatsje Frick in Zwitserland en meet bijna zes meter. De dino, van het type Plateosaurus, wordt die dag om 14.00 uur ‘live’ in elkaar gezet onder toeziend oog van experts, waaronder paleontologen en een preparateur. Om 15.00 uur wordt het laatste botje op zijn plaats gezet door gelukkige prijswinnaars van de kidsclub van Naturalis.

Plateosaurus leefde 222- 215 miljoen jaar geleden en was een planteneter. Ze konden wel zo’n negen meter lang worden en zo zwaar als een olifant. Twee jaar geleden reisden medewerkers van Naturalis naar Zwitserland en groeven daar een 5,5 meter lang exemplaar op voor het museum. De groeve bij Frick in Zwitserland is de grootste vindplaats van dinosauriĆ«rs in Europa. Er liggen tenminste honderd exemplaren.

Dinodagen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie staat het hele museum in het teken van dinosauriƫrs en worden er allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Meer info: www.naturalis.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×