Hulp voor startende ondernemers

Startende ondernemers kunnen vanaf 1 oktober extra hulp krijgen. Het Leidse kantoor van De Kamer van Koophandel Den Haag, de Stichting Werk en Onderneming en de gemeente sluiten dan een nieuw convenant voor de ondersteuning, huisvesting en begeleiding van startende ondernemers in de Sleutelstad. Het ontwikkelde starterspakket bestaat uit Starterstrajecten en een Coachpool.

Het starterstraject bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder individuele gesprekken, seminars, netwerkbijeenkomsten en een handelsnaamonderzoek. Dit traject vormt een oriëntatie en voorbereiding op het zelfstandig ondernemerschap. Deelname kost €100.

De Coachpool is bedoeld voor onlangs gestarte ondernemers, die korter dan vijf jaar een eigen bedrijf hebben. Door middel van coaching krijgen zij hulp bij vraagstukken en het ontwikkelen van vaardigheden en kwaliteiten. Deze coaching is bovendien een voorwaarde voor bedrijven die voor microfinanciering in aanmerking komen. Deelname aan de pool is gratis. Wel kost het intakegesprek €30. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het pakket, kunnen terecht bij het Servicepunt Bedrijven, www.leiden.nl/gemeente.   

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×